“Impact investing gaat verder dan alleen kijken naar rendement. De emissie van tover is een mooi voorbeeld” 

  • Active Cues BV. geeft voor maximaal €2 miljoen aan obligaties uit via de NPEX-effectenbeurs voor productontwikkeling, financiering van de voorraad en het ontwikkelen van de markt van inclusief onderwijs.
  • De emissie verloopt succesvol; inmiddels al ruim €1 miljoen aan obligaties uitgegeven.
  • Naast een korting op de emissieprijs, afhankelijk van het aantal aan te schaffen obligaties, is het ook mogelijk om in plaats van korting een Tovertafel aan een zorginstelling te schenken.

UTRECHT – Active Cues BV is de 100% aandeelhouder van Tover BV, een innovatieve organisatie die dagelijks, samen met zorgprofessionals, strijdt voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een cognitieve uitdaging.

Tover ontwikkelde deze Tovertafel: een interactief spelsysteem ontworpen voor en mét mensen met een dementie, dat een bewezen positieve impact heeft op hun kwaliteit van leven. De interactieve spellen – serious games – verbinden, verwonderen en dagen de spelers uit om het beste uit zichzelf te halen. Ze doorbreken apathie en verminderen rusteloos en gespannen gedrag. Ook zorgen ze voor meer beweging, sociaal contact en plezier. Het werkplezier van zorgmedewerkers wordt vergroot en hun werkdruk wordt verlaagd.

TovertafelDe emissie is inmiddels ruim over de helt van het doelbedrag en trekt ook grotere investeerders aan. Deze investeerders voelen zich verbonden, of zijn verbonden, met Tover. Ook doen investeerders mee die verbonden zijn aan de zorginstellingen waar de Tovertafels worden ingezet. Hester le Riche, CEO Tover,

“De schenkingen brengen twee werelden bij elkaar; de mensen die aan de achterkant Tover helpen met de financiering ende mensen aan de voorkant voor wie wij het allemaal doen”.


Tover tafels zorgen elke dag opnieuw voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met een cognitieve uitdaging.

Recentelijk werd door YourGift Cards en impact investeerder Paerel Investment een Tovertafel geschonken aan de locatie Landlust van de Amsterdamse stichting Cordaan. Stichting Cordaan:

”Door de schenking van de Tovertafel kunnen wij de cliënten van deze dagbesteding hun dagen mooier kleuren en verrijken. Puur extra geluk geven dat is impact maken; dankbaar voor deze gift”.


Via de NPEX-effectenbeurs kunnen beleggers inschrijven op de obligaties, die genoteerd en verhandelbaar zullen zijn op het handelsplatform van de NPEX-effectenbeurs. De maximale opbrengst van de emissie is vastgesteld op €2 miljoen. Door de afgifte van een borgtocht van €500.000 verkrijgt de investeerder zekerheid en commitment op terugbetaling van de lening.