Amsterdam, 26 juli 2024:

DOEN Participaties heeft aangekondigd deel te nemen in de investeringsronde van The Good Roll.
Er is een Convertible Loan Agreement (CLA) getekend ter waarde van €500.000, die naar verwachting in oktober zal worden geconverteerd naar aandelen. Deze investering is een belangrijke stap in het realiseren van de gezamenlijke duurzame missie van beide organisaties en volgt op een eerdere financiering door DOEN.

Een duurzame missie
DOEN Participaties en The Good Roll delen de visie om de vervuilende toiletpapierindustrie drastisch te veranderen. De industrie is verantwoordelijk voor maar liefst 14% van de wereldwijde ontbossing. Door een regeneratieve keten voor bamboepulp op te zetten, streven zij naar een positieve impact voor alle betrokken partijen. Het verbouwen van bamboe helpt gedegradeerde landschappen te herstellen en verbetert de bodemgezondheid.

Sander de Klerk, Chief Rolling OSicer en mede-oprichter van The Good Roll, zegt hierover:

“We zijn blij met het vertrouwen van DOEN. Zij hebben veel toonaangevende partners met een focus op een circulaire economie. Hun expertise hierin is voor ons van grote waarde.”

Investering in bamboepulpfabriek in Ghana
De investering wordt gebruikt voor de realisatie van de eigen pulpfabriek van The Good Roll in Ghana. Deze fabriek zal dagelijks 25 ton bamboepulp produceren en zal ruim 1000 boeren betrekken. Deze boeren kunnen op een eerlijke en transparante manier hun bamboe telen en verkopen – een gewas dat nu nog vaak als onkruid wordt gezien.

Met deze stap zet The Good Roll een grote stap richting een duurzame toekomst en draagt het bij aan het herstel van ecosystemen, verbetering van lokale economieën en het verminderen van de impact van de toiletpapierindustrie op het milieu.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Sander de Klerk
Founder of The Good Roll