Pionieren met de Safeway Seagull in Taiwan

Dordrecht, 16 juli 2024

Safeway, een vooraanstaand leverancier van unieke walk-to-work systemen in de offshore windindustrie, kondigt met trots de afsluiting van een meerjarig contract met Dong Fang Offshore (DFO) aan. Dit strategische partnerschap markeert een belangrijke mijlpaal in de offshore-industrie en zal de operationele efficiëntie en veiligheid in de uitdagende wateren van Taiwan aanzienlijk verbeteren.

Versterking van offshore capaciteiten
De samenwerking met DFO, de toonaangevende aanbieder van vaartuigoplossingen voor offshore windprojecten in Taiwan, heeft geleid tot de succesvolle introductie van ons Safeway Seagull systeem. Wijnand van Aalst, directeur van het moederbedrijf van Safeway, vertelt: “Dit innovatieve systeem is speciaal ontworpen om bestaande vaartuigen te retrofitten, met unieke kenmerken zoals een verticale hefhoogte van tien meter, hovermodus en eenvoudige plug-and-play installatie.”

Van Aalst voegt toe: “Wij zijn trots op het vertrouwen dat DFO in ons stelt door dit meerjarige contract aan te gaan. Het stelt de crew van het schip en die van onze loopbrug in staat om beter op elkaar ingespeeld te raken, wat uiteindelijk de veiligheid en efficiëntie ten goede komt.”

Safeway Seagull
Het Safeway Seagull systeem heeft zich bewezen als ideaal voor offshore onderhoudscampagnes. DFO heeft de Oriënt Constructor omgebouwd tot het eerste Taiwanese Walk2Work vaartuig, waarbij het systeem een belangrijke rol speelt. “Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige oplossingen, vooral onder de uitdagende offshore-omstandigheden in Taiwan,” licht Ben Darrington, COO van Dong Fang Offshore, toe.

Hoge kwaliteit en betrouwbaarheid
Voorafgaand aan de selectie van het Safeway Seagull systeem heeft DFO een grondige evaluatie uitgevoerd van verschillende gangwaysystemen. De keuze viel op Safeway vanwege zijn hoge technische werkbaarheid en betrouwbaarheid. “De manier waarop Safeway een echte samenwerking wilde opbouwen met DFO was cruciaal in deze beslissing,” aldus Darrington.

Van Aalst benadrukt de kwaliteit van de opleiding van hun operators: “Onze operators krijgen onderwijs in de Safeway Academy. Dit omvat e-learning, VR-training, praktijkles on the job, en training in hydraulische en elektrotechnische kennis. Dit is voor ons een onderdeel van operational excellence: zo min mogelijk storingen aan de loopbrug en als er een storing is, dan verhelpen we die zo snel mogelijk.”

Toekomstperspectieven en lokale productie
Teamwerk en probleemoplossing staan centraal in deze samenwerking. Darrington benadrukt: “Een echte samenwerking gaat over samen werken als een team, problemen oplossen en proactief aanpassen aan specifieke situaties,” zegt Van Aalst. Moet zijn Darrington?

Een ander belangrijk aspect van deze samenwerking is het beheer van reserveonderdelen. “We vinden het belangrijk om voldoende reserveonderdelen in Taiwan te hebben: critical en essential spares. De critical spares zijn aan boord, terwijl de overige in een magazijn in Taiwan liggen. Daarnaast hebben we technische staf op locatie waar de units zijn,” aldus Van Aalst. “Wanneer er onderhoud nodig is aan een loopbrug, houden we dit bij in een PMS (Preventief Management Systeem).”

Van Aalst benadrukt ook het belang van klantcontact:

“Wil een klant graag een elektrische kabel of een slang met vloeistof door de loopbrug heen vervoeren? Dan zorgen we dat dat lukt, hoe uitdagend de vraag ook is.”