Dordrecht, 23 juli 2024

Van Aalst Marine & Offshore heeft een indrukwekkende opdracht binnengehaald. Het bedrijf levert laad- en lossystemen voor cement aan 18 schepen van een klant uit het Midden-Oosten. Deze opdracht markeert een mijlpaal voor Van Aalst Group, dat gespecialiseerd is in de engineering en productie van deze systemen. 

Grote opdracht in nichemarkt
“We hebben momenteel een klant uit het Midden-Oosten met 18 schepen”, vertelt Jeroen van Lakerveld, Managing Director van Van Aalst Marine & Offshore. “Dit is een enorme opdracht voor ons, want normaal gaat het om één of twee schepen. Het project omvat zowel engineering als productie en de systemen worden geassembleerd op werven in Azië, voornamelijk in China en het Midden-Oosten.”

Cruciale systemen voor boorprocessen
De laad- en lossystemen die Van Aalst Group levert, zijn cruciaal voor het boorproces van platform supply vessels (PSV’s). “Als deze systemen niet werken, kan het boorproces niet doorgaan”, legt Jeroen uit. “Poeders uit het cement zijn noodzakelijk voor de boorwerkzaamheden en onze systemen zorgen ervoor dat deze poeders efficiënt en betrouwbaar worden geladen en gelost. ”En”, voegt hij toe, “we zorgen voor de commissioning: het in bedrijf stellen van het systeem.”

Hoge kwaliteit en innovatie
Van Aalst Group onderscheidt zich door hoge kwaliteit en innovatie. “Wij onderscheiden ons met een heel hoge kwaliteit qua engineering, aftersales en technologie”, zegt Jeroen. “We streven ernaar om met hetzelfde brandstofverbruik efficiënter te werken. Dit betekent een hogere lossnelheid en een groter vermogen om te pompen.”

Innovatie is dan ook een kernwaarde van Van Aalst Group. Het kijkt naar het grotere plaatje als het om efficiency-verbeteringen gaat en niet alleen naar hun eigen systemen. “We proberen er het maximale uit te halen”, benadrukt Jeroen, “en hanteren dus een integrale benadering waarin we voortdurend het contact met de klant opzoeken.”

De toekomst van de markt
De markt waarin Van Aalst Group opereert, is niche en een diversificatie op onze hernieuwbare energie oplossingen. Groene energie wordt steeds populairder, terwijl de vraag naar olie en gas fluctueert. Er zijn wereldwijd slechts vier tot vijf concurrenten die hetzelfde doen als Van Aalst Group. “De concurrentie neemt af, wat uiteindelijk niet goed is. Je wilt geen monopolie”, aldus Jeroen. “Toch zie ik de toekomst in deze sector positief in door de unieke positie en de kwaliteit van wat wij bieden.”